Naturalna Woda Lecznicza Zuber

Naturalna Woda Lecznicza Zuber

Woda lecznicza „Zuber” wydobywana z czterech głębokich, prawie kilometrowych odwiertów, zlokalizowanych na południowym stoku Góry Parkowej.

Woda lecznicza typu szczawa

Unikalna w skali europejskiej o bardzo dużej mineralizacji (pow. 2,1 mg/dm3 lub pow.2,1 mg/l) i niezwykłej zawartości składników. Jej unikalny charakter oraz struktura jonowa umożliwia wyrównanie niedoborów pierwiastków mających istotne znaczenie dla homeostazy (czyli zdolności utrzymywania stałości parametrów wewnętrznych organizmu), takich jak sód, potas, wapń, magnez czy nawet pierwiastki śladowe. Surowiec stosowany w krenoterapi (kuracji pitnej), wzmaga metabolizm białkowo-tłuszczowo-węglanowy, przez co stosowany jest w leczeniu chorób przemiany materii: obniża poziom cukru we krwi, zwiększa spalanie tłuszczów i powoduje spadek wagi ciała. Powoduje wzrost wydalania kwasu moczowego.

Zasosowanie

  • niezastąpiona w leczeniu choroby wrzodowej żołądka i dwunastnicy, zwalcza nadkwasotę,
  • w leczeniu otyłości i nadwagi,
  • choroby układu krwiotwórczego,
  • niedoczynności tarczycy,
  • skazy moczanowej,
  • łagodzi przykre objawy nadużycia alkoholu.

Zalecane dawkowanie

Trzy razy dziennie ½ szklanki Zubera zmieszanego z ½ szklanki wody Jana na pół godziny przed posiłkiem.

Godzinę przed piciem nie spożywamy surowych owoców i warzyw.

Zwalcza zgagę i nadkwasotę żołądka. Zapobiega skutkom spożycia alkoholu. Dla osób z chorobami układu trawienia.

Skład wody

Ogólna zawartość składników mineralnych: 24 104,5 mg/l

ANIONY

HCO-3 - 16593,0 | CI- - 896,9 | SO--4 - 5,3 | Br- - 0,3 | I- - 0,04

KATIONY

wapniowy - ??? | magnezowy - ??? | sodowy - ??? | potasowy - ???

SKŁADNIKI NIEZDYSOCJONOWANE

kwas metakrzemowy - ?? | kwas metaborowy - ??

Zobacz również